Boldogság

Néhány szép gondolat a szeretetről

2020-11-20 12:08:19

„Lelked fényének akkora ereje van, min a Napnak”

Szteliosz Thalasszinosz

Mindannyiunknak szeretetre van szüksége, az összetartozás érzésére különösen, amikor kicsit elesettnek és bizonytalannak érezzük magunkat.

Thalasszinosz görög szépíró, pszichológus jó kapaszkodókat ad „Szeretetkalauz” c. könyvecskéjében. Ezekből adok közre néhányat, hogy a biztonság és az öröm újra teljes mellszélességben társunkká szegődjék.

Tiszta szeretet

„Akkor szeretsz tiszta szeretettel, ha az eget mosolyogni látod. Ha az a fény, ami csillagokká ékesíti a csillagokat, benned van. Benned van és árad. Árad mindenfelé. Átölelve a fákat, leveleket, virágokat, beborítva az embereket,a házakat, a városokat.”

A tenger és a csillagok

Az író a tengerparton a csillagokat számolgatta, amikor Valaki felé fordult a csillagokból: Ne gondold, hogy az élet nehéz, mert akkor gondokkal teli lesz. Gondold azt, hogy az élet olyan, amilyen. Akkor történik valami jó, és a napok békésen egymáshoz simulnak.”

Te vagy a fontos!

„Éld meg előre, gyermekem!- mondta a Mama, abban élj, amit szeretnél látni, tudni, érezni, megélni magadba szívni. És amikor mindez megtörténik, szeretni fogod az életed. Az egész életed! Az időtől ne tarts, ha semmibe veszed, hatalma nem lehet feletted… Éld meg előre, amire vágysz, amit szeretnél! Teremts! Újból és újból. Ezerszer újra kezdve, mintha az előző percek nem is léteztek volna. Mintha minden pillanat az élet kezdete lenne.”

Kis virágok

„Egy kis virág vagy az út mentén, tudtad? Olyan virág, amelyik a földből nőtt, és az égre néz.

Különleges virág vagy. Mert a te virágodnak szíve van. Olyan szíve, amelyik minden nap képes megújulni.

Szíved megújulása a szeretet. Ha nem így volna, nem szeretnéd a földet, ahová gyökereid hajlanak. És ha nem így volna, nem emelnéd szirmaidat az ég felé.

Ha nem így volna, nem kutatnál a többi virág után égőn. És ha nem így volna, virágeső sem borult volna a földre, amikor ideérkeztél. Légy üdvözölve itt, és légy boldog!”

Öröm-cédula

„Az öröm-cédula egyszerű írás a szíveden. Egy mély érzés, hogy a létezés örömmel tölt el. És egy mély gondolat, hogy ezt az örömöt soha ne hagyd kialudni.”

Azt hiszem, könnyű

„Azt hiszem, könnyű boldognak lenni. A nehéz időkben arra gondoltam: legyen erőm önmagamhoz. Hiszen csak az bírja el a világ súlyát, aki magát a kegyetlen helyzetekben elviseli.

Aztán erre gondoltam: szeretnem kell magam, főleg gyámoltalan, elesett pillanataiban. Hiszen ilyenkor éppen a szeretet kevés, pedig nagy szükség volna rá.”

Kísérjen szüntelen

„Kívánom, hogy az öröm veled legyen. Nevetésed visszhangozzák a madarak, a fák, a fény és a tenger.

Egy napon hangod el fog jutni az emberek közé. Az öröm mindig odatalál, ahol a legnagyobb az ínség.

Akkor higgy a legjobban, amikor körülötted senki nem hisz. A hit nagy erő. A legnagyobb. Benne van a jövőd, az egész életed.”

És zárjuk egy jókívánsággal cikkünket, amit mindenkinek szeretnék ajánlani:

Jókívánság

„Kívánom neked a napfény ízét és melegét, hogy minden, ami az életben szép, kísérjen téged szüntelen.”


boldogság, szeretet, öröm 


 

DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu