Kortalanság

Fiatalodás Roxy Dillionnal 5. rész

2019-10-03 12:49:59

„Akik úgy vélik, hogy nincs idejük a testmozgásra, azok előbb-utóbb kénytelenek lesznek időt találni a betegségre”

Edward Stanley

Ki ne szeretne újra egészséges, rugalmas csontokat? És ez nem vágyálom csupán!

A mozgás lendületességének megtartása egyik alapvető kívánalma az öregedés lassításának. A séta, a futás, a nordic walking, a jóga, a Pilates, az úszás, a súlyzózás, az arccsontok masszázsa mind-mind a csonterősítés eszköztárába tartozik. Nem csak a görbe hát, a törékeny, porózus csontok keseríthetnek el bennünket, hanem az is, hogy arcunk kinézete drámaian átalakul. Az orcákon és a szemkörnyékem bekövetkező csontvesztés szem alatti táskásodáshoz, az arc csontszerkezetének megváltozásához is vezet. És ez a változás arc-liftinggel sem korrigálható! Az arcplasztikával pedig sokan gumiszerű, természetellenes arcot érhetnek el, ami inkább szánalmat, mint irigységet vált ki a környezetünkből.

Mégis felvehetjük a harcot ezzel a folyamattal szemben, mégpedig a Roxy Dillon által javasolt esszenciális olajok segítségével.

A csonttömeg felépítésének és újjáépítésének a motorja: az ösztrogén. És lehetünk bár túl a menopauzán, aktív ösztrogént tartalmazó növények fogyasztása létfontosságú a kedvező változások érdekében.

Ilyen ösztrogéntartalmú növények: a kömény, a komló, a görögszéna, a ligetszépe olaj. Ezek egy részében még diozgenin (hormonálisan aktív vegyület) is van az ösztrogén mellett, melyek serkentik új csontszövetek létrehozását. A kömény, a görögszéna, a sarsaparilla, a bór és a maca tartozik ezek közé. A diozgenin még az állkapocsban is építi a csontszöveteket, jótékony hatása van a fogakra is.

A csontvesztést nemcsak a hormonok befolyásolják, hanem az életmód és az étrend is. Pl. az alkohol, a dohányzás, a túlzott sport, az anorexia, az ülő életmód és a szteroidok.

Csonterősítő anyagok

A csontok egészségét még az alábbi anyagok is támogatják: kálcium, magnézium, bór, D vitamin, a K és a C-vitamin, az Omega 3 és Omega 6, a réz, a cink, a kén és a jód.

Sajnos nincs egy olyan tabletta, mely ezek valamennyijét tartalmazza. De vannak élelmiszerek, melyek sokkal kellemesebben szolgálják ezt a célt. A zöldszínű zöldségekben és a banánban sok a K vitamin. A sör (napi 1 üveg) komló és szilicium-dioxid tartalma is segíti ezt a folyamatot. A zöld tea, a fekete tea, az árpa, a cikória, a kakaó – szintén csontépítők.

Dillon külön is kiemel a csont egészsége szempontjából döbbenetes öregedés-gátló tulajdonságú élelmiszereket.

A csodálatos maca

A maca a csontépítés generátora, de 4 hónapig szedni kell ahhoz, hogy érezzük a kedvező hatást. A bőr szilárdságát, a sűrű hajtömeget is előidézi, a memóriát javítja. Mindössze napi 4 teáskanállal kell fogyasztani a maca porból pl. ananászlében elkeverve. Védi a májat és bőrünket még a nap károsodása ellen is.

A csontépítés a bór segítségével

A mási fontos ásvány: a bór, mely a normális hajnövekedésért felel, de erősíti az állkapcsot, segíti az egészséges fogazat szilárd beágyazódását. A bór és a polifenolok legnagyobb tárháza az aszalt szilva. 10 szem aszalt szilva naponta a titok! Ha az aszalt szilvát oligo-fruktózzal párosítjuk – a hatás fokozható. A napi 1 banán, az agavé, a cikória és a napi 1 vöröshagyma ilyen oligo-fruktózok.

A kvercetin, mely gátolja a csontleépülést

Az ösztrogén receptoraihoz kapcsolódó vegyület, a kvercetin nagy szerepet játszik a csontleépülés megelőzésében. Ilyen élelmiszerek: a vöröshagyma, a fokhagyma, az alma és almaborecet, a vörösbor, az áfonya és az eper, a chili és a kapribogyó.

Javaslom, hogy próbáljuk meg étrendünkbe belecsempészni a felsorolt anyagokat és élelmiszereket, hogy mozgásunk, mely jó közérzetünk fontos tényezője, rugalmas és energikus maradhasson.

Legközelebb izmozunk – harcolunk a felesleges zsírral és a narancsbőrrel.

Egy idős, de energikus bicikliző pár képével zárom soraimat:


 csontvesztés, ösztrogén, mozgás, esszenciális olajok


 

DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu