Kortalanság

Fiatalodás Roxy Dillonnal 4. rész

2019-09-13 17:10:16

„Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül”

Helen Keller

A mostani cikk témája elsősorban a napvédelem, de szólunk a bőr tisztítással történő megújításáról is.

A napfény-öregedés eltüntetése

A teljes napvédelemnek sejtszinten kell történnie! A napvédők károsak is lehetnek. Két elmélet létezik ezek károsító hatására nézve: A napkrémek kiszűrik az UVB sugarakat, gátolják a D vitaminképződést, ami D vitaminhiányos állapotokból eredő betegségeket válthat ki. A másik elmélet szerint az UV sugárzás kiszűrésére használt anyagok önmagukban is károsak. Kerüljük a mikronizált titán-dioxid, cink-oxid nanorészecskék, oktokrilén, okil-metoxi-cinnamát és benzofenon 3 használatát tartalmazó napvédőket!

A napfény egészséges!

Egy létfontosságú molekulát, nitrogén-monoxidot termel, tágítja az ereket, javítja a  vérkeringést és a vérnyomást. D vitamint termel, csökkenti a szívroham, cukorbetegség, Sclerozis multiplex kialakulását, gátolja a rákos sejteket, erősíti az izomtónust, a fogakat, szabályozza az immunrendszert.

Napi ½ óra tartózkodás a napon, akár külsőleg, akár belsőleg használt természetes növényi olaj, azaz pl. olíva vagy kókuszolaj alkalmazásával!

Hogyan védekezzünk a napkárosodás ellen?

Az első védelmi eszköz: izoprenoidok, melyek zsírok, sejtszinten védenek a sugárzástól.

Jelen vannak: fahéj, rozmaring, kurkuma, gyömbér, olíva, rizskorpaolaj, vörös pálmaolaj, cápaolaj.

A másik hatékony napvédelem: az antioxidánsok.

Jelen vannak: kakaópor, olívaolaj, brokkoli, fekete és zöld tea, alma, vörös hagyma, sárgarépa, vörös pálmaolaj, kékszőlőlé, fekete áfonya, de a legjobban javasolt: extra szűzolajjal kevert paradicsompüré.

A harmadik eszköz: ferulasav, mely magába szívja az UV sugarakat, irányítja a barnulást, csökkenti a rák kockázatát, és a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát.

Jelen vannak: rizskorpaolaj, búza, zab, árpa, kávé, eper.

A negyedik eszköz: zselatin. Napi fogyasztása ellensúlyozza a napsugárzás bőr-kollagénra gyakorolt káros hatását, vastagabbá teszi a kollagén-réteget. A sertésből kivont zselatin mellett a vegán borsó- vagy barnarizs fehérjepor is használható, 4 tk egy joghurtban.

Az ötödik eszköz a leégés ellen: a méz.

A méz heg nélkül gyógyítja még a mély égési sebeket is. 500 g kókuszolaj felolvasztása után 8 tk méz belekeverve, már levéve a tűzről – csodásan helyreállítja a leégett bőr napleégés előtti állapotát.

Sejtfiatalítás - bőrtisztítással

A bőrtisztítás, az elöregedett fehérjék lebontása elsődleges feladata a bőrmegújításnak. Addig tehát nem lehetünk sikeresek a fiatalító természetes kezelések bevetésével, amíg meg nem tisztítjuk bőrünket. Ezt a fázist azonban, ahogy a bőr folyamatosan képes megújulni – folyamatosan legalább heti egyszer-kétszer végezni kell. A bőrtisztításra nemcsak a figyelemre méltó külső megjelenésünk miatt kell sort keríteni, hanem azért is, mert szükséges, hogy az egész testben kisöpörjük a sejttörmelékeket ahhoz, hogy a sejtműködés optimális lehessen.

Mik azok a proteaszómák?

A régi, hibás fehérjék lebontásának kulcsszereplői. A fakó, megereszkedett, ráncos bőr legnagyobb ellenségei. A szövetképzés és a lebontás egyensúlyának élharcosai. Ha a sejtszintű energiatermelés csökken, lelassul a szervezet, így ha a proteaszóma működését stimuláljuk, az stimulálja a sejtműködést is. ”A proteaszómák tulajdonképpen egy belülről kifelé ható peeling segítségével tartják fiatalosan a bőrt és a testet.” Roxy Dillon szerint igen fontos a természetes bőrradírok használata a mesterségesek helyett, mert azok ugyan új bőrréteget varázsolnak, de az  az átlagosnál vékonyabb és gyengébb lesz.

A természetes „bőrradírok”

Ha napi egyszer elfogyaszt az alábbi ételek valamelyikéből, nem ismert majd önmagára!

A napi 110 g brokkoli, kelbimbó, vagy káposzta, a 4tk olívaolaj, 1 marék olajbogyó – kitűnő eredménnyel járhat. Az olívaolajos készítmények „DNS-javítási folyamatokat indítanak be.” Az olajfalevél kapszula csökkenti a magas vérnyomást, véd az influenza ellen. A kvercetint tartalmazó vegyületek, melyek a proteaszóma-aktiválás mellett a kollagén- és elasztin-szintet is emelik. A lilahagymában, a teában, a fekete- és vörös áfonyában, a brokkoliban, a kaporban, a kapribogyóban találhatók.

A C-vitamin-szérum varázslata

Nagyon egyszerű módon készíthetünk elsősorban az arcunk felüdítésére C-vitamin szérumot az alábbiak szerint: „Oldjon fel 4 tk aszkorbinsavat annyi vízben, hogy az apró kristályok is feloldódjanak, (ez kb. ¼-d pohár), majd keverje el 100 ml növényi glicerinben és jól rázza össze. Használat előtt mindig rázza fel. Ne tartsa közvetlen napfényben. Nem szükséges hűtőben tartani. Célszerű éjszakára a megtisztított bőrre használni, nemcsak arcon, de nyakon, dekoltázson, kézfej bőrén. Öt perc múlva olívaolajjal vagy kókuszolajjal bekenhetjük  bőrünket, természetesen a lemosás után.

Legközelebb a fiatalos csontozat visszaállításával foglalkozunk majd.

Egy napimádó fotóval záron a cikket:


napvédelem, bőrtisztítás, sejtmegújítás 


 

DrKónya Judit



Tisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!



A cikk kommentjei

Sixties.hu