Énekesek, Zenekarok

Így legyen! - egy koncert margójára

2020-07-14 09:59:46

„Ha próbálsz valaki lenni,
maradj az, aki vagy!
Másból már van annyi, mint csillag az égen,
belőled csak magad. Egymagad.”

Demjén Ferenc

 Bár alig tudom megszámolni hány koncerten vettem részt vagy láttam TV-n, videón vagy DVD-n – nem találkoztam még olyan megható élménnyel, mint a tegnap este a Duna World-ön látott „Demjén Akusztik” koncerten. Az akusztik koncerteket a manírmentesség jellemzi, a hangsúly sohasem a külsőségeken, hanem a tiszta hangzáson van, megmutatva a dalok igazi mélységeit.

Demjén Ferenc egész munkássága egyébként is mellőzte a sztárság valamennyi kellékét, nem volt ez másként most sem: csak a kristálytiszta hang és a mély érzések gyönyörködtették a közönséget.

A súlyos betegségeken átesett művész csodálatos előadást nyújtott, szinte valamennyi, mindenki által ismert, énekelt és szeretett dala eléneklésével. Zenésztársai is mindent megtettek azért, hogy a koncert valódi élménnyé váljék. De ez még nem tette volna egyedülállóvá az estét. A befejező szám, Az „Így legyen!” fohásza megrázó felhangot kapott: a művész mintegy magát biztatva, a dalból erőt merítve, el-elcsukló hangon énekelte el. Közben a szólógitáros barát és szerzőtárs, Menyhárt János – igazi baráti gesztusként, együttérzően – időnként Demjén Ferenc hátára tette a kezét. A műkönnyekkel operáló, kimódolt sztárallűrök helyett igazi emberi érzéseket kaptunk, mely különlegesen emlékezetessé tette az élményt.

Kívánom mindannyiunknak, hogy Demjén Ferenc csodálatos hangjával még sokáig életünk része legyen! Így legyen!

Az „Így legyen!” akusztikus változatával kívánunk jó egészséget és sok-sok fellépést neki! 

 

DrKónya Judit


Sixties.hu