Kortalanság

Fiatalodás Roxy Dillonnal 3. rész

2019-08-31 19:22:27

„Az egészséged megőrzése az egyik legjobb befektetés, semmi mással nem érhetsz el ekkora hozamot”

Csernok Miklós

Bár az előző cikkben a bőrtisztítást ígértem, mégis most – élve „alkotói szabadságommal” - az egyik legizgalmasabb témába vágunk bele: az őssejtes öregedésgátlásba, mely az anti-aging fiatal területe. Roxy Dillon egy igen szimpatikus, abszolút természetes őssejtaktiváló programot dolgozott ki, gyógynövényekkel, olajokkal, táplálékkiegészítőkkel, élelmiszerekkel. Lényege, hogy saját bőrünk őssejtjeit késztetjük regenerációra, ráadásul működőképességüket is meghosszabbítjuk. Roxy elveti az életképtelen embriókból kivont őssejtek használatát éppúgy, mint a felnőtt őssejtek bőrbe vagy izomba történő injekciózását. Ezek ugyanis erkölcsi és egészségügyi problémákat is felvetnek.

Én már nagyon izgatottan várom, hogy bemutathassam a felnőtt őssejtek működését.

A felnőtt őssejtek előnyei

Képesek különféle sejtekké és szövetekké alakulni;

Elég nagy számban találhatók egész szervezetünkben, hogy valóban regenerálódhassunk. „A legújabb őssejtkutatás eredménye szerint az őssejtek, az ösztrogén és a génállomány, a sejtek élettartamát, sőt magukat az őssejteket is védő telomér molekulák között nagyon fontos kölcsönhatások zajlanak.”

Hogyan működik a természetes anyag- őssejtterápia?

Először is szögezzük le, hogy léteznek olyan természetes anyagok, melyek nem fenyegetnek a rák kialakulásával. Ilyen pl. az ashwaganda, mely rák gyógyszer is egyben: a mell-, a máj, és a tüdőáttéteket is képes megszüntetni. De nem szedhető, ha kodeint, heroint, morfint és egyéb ópiát-származékokat szed valaki!

Őssejt-aktivátorok – közelebbről

A C-vitamin

Megakadályozza a sejthalált, elsősorban a fibroblasztokét. Pusztítja a ráksejteket. Szent-Györgyi Albert találmánya, hogy minél tisztább a C-vitamin, annál kevésbé hatékony! A sima citromlében bioflavonoidok is vannak, ez csak óvatosan használható a bőrre, mert irritációt okozhat. C vitaminnal dúsít.ott készítményt készíthetünk kókuszolajból és amlából ( indiai egres). 500 ml szűz kókuszolajat és 6 tk amlaport 5 percig gyöngyöztetve kell melegíteni, leszűrni és hűteni.

A fekete nadálytő

Ez a gyógynövény „ külsőleg éppen azokat a sejteket fiatalítja meg, melyek a kollagénre, elasztinra és hialuronsavra, egyéb szerkezeti összetevőkre támaszkodva elragadó, vastag és hidratált bőrt teremtenek.” 6 tk feketenadálytőgyökér port 500 ml vízben gyöngyöztetve melegítünk, majd leszűrjük, és kihűlés után a hűtőben tároljuk. Alkalmazása kockázatmentes, nem okoz rákot. Sebgyógyításra is kiváló.

Az őssejtek és a telomérek

A teloméreket Dillon úgy szemlélteti, mint a cipőfűzőt: „a cipőfűző mindkét végét borító műanyag hüvely, mely gátolja a genetikai kód megkopását. Minden egyes osztódáskor maguk is sérülnek, rövidülnek.” Ők védik a kromoszómákat, így előzik meg a sejtszíntű öregedést. A felnőtt őssejtek akkor pusztulnak el, amikor a telomérek túlzottan megrövidülnek. A telomérek karbantartásával őssejtjeink minősége csúcsformában tartható. Az öregedő fibroblasztok felélénkítésével érhetjük el ezt az eredményt.

A telemért támogató anyagok

A vörös pálmaolaj – belsőleg 4 tk naponta, D3 vitamin, tejsavófehérje ( pl. ricotta), halolaj, rozmaring, kávé, fekete áfonya, folsav, kénben gazdag fehérjék ( tojás, csirke, túró), méz ( akár maszkként is), zöld tea, erdei gyümölcsök, kékszőlő, olívaolaj, finomítatlan avokádóolaj.

A telomért rövidítő élelmiszerek

A szalonna, a sajt, a vaj, a cukor, a bacon és egyéb feldolgozott húsok.

Legközelebb foglalkozunk majd a bőrtisztítás rejtelmeivel.

Sok-sok C-vitamin – még nézni is jó:


 gyümölcsök, C vitamin, őssejtek


 

DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu