Kortalanság

Fiatalodás Roxy Dillonnal

2019-08-06 20:25:53

„A fiatalokra pazaroljuk a fiatalságot”

Oscar Wilde

Az idézetben foglalt igazság miatt Roxy Dillon anti-aging szakértő hozzáteszi: "Ezért döntsön a természetes anti-aging mellett!"

Mindig is érdekelt az olyan anti-aging, mellyel természetes módon nemcsak a bőrünk fiatalodik meg, hanem az öregedési folyamatot le lehet lassítani, hogy biológiai életkorunk fiatalabb legyen, mint a kronológiai.

Roxy Dillon biokémiai gyógyszerészetből diplomázott, neves anti-aging szakértő, így praktikus tanácsait érdemes megszívlelnünk, persze csak az után, hogy megismerkedtünk az öregedési folyamatok okozóival.

Roxy a könyv írásakor, 2016-ban 58 éves volt, de gyakran harmincasnak nézik. A titok a sejtszintű és hormonális működés optimalizálása, még hozzá biztonságos, mellékhatás-mentes, gyengéd természetes anyagokkal! „Hogyan fiatalodjunk meg a természet erejével” c. programjának célja, hogy „olvasója egy harmincéves sejtszintű és hormonális működéshez térhessen vissza.” Igen fontos annak hangsúlyozása, hogy mind sejtszinten, mind hormonálisan is fel kell lépnünk a fiatalos eredmények elérése érdekében. A sejtszintű öregedés befolyásolja a test alapvető, pillanatnyi sejtműködését, és kevesebb vegyület előállítását teszi lehetővé. A hormonműködés csökkenése nemcsak a nemi hormon csökkenésének káros hatásait jelenti, hanem pl. az izom- és csonttömeget támogató növekedési hormon csökkenését is, a melatonin pedig az alvás mennyiségét és minőségét befolyásolja nem éppen kedvező irányban. A kétirányú megközelítés fontosságát Roxy Dillon a haj példájával érzékelteti: „Ha kizárólag koffeint alkalmaz sejtszinten, akkor kisebb eredményt ér el, mintha a könyvben taglalt, sejtszintű és hormonális megközelítés alapján rozmaring, eukaliptusz, kömény és ylang-ylang esszenciális olajokat használna azért, hogy a haj minőségét az összes szinten visszaállítsa.”

Dillon gyökeres változást ígér: többek között „a jobb agyműködés, a nagyobb energiaszint, a fiatalos optimizmus, a jobb alvás, a megfiatalodott arcbőr, haj- és csontrendszer és megnövekedett libidó terén.”

Lássunk hozzá a változtatáshoz!

A szuper szirtuinok, azaz a hosszú élet génjének aktiválása

A szirtuinok, fehérjék, melyek azt szabják meg, hogy milyen gyorsan öregedünk, és meddig élünk. Sajnos az öregedés nem áll meg a felső bőrrétegnél, hanem a támasztó izmokon át a legmélyebben húzódó zsírszövetekig terjed. Még a plasztikai sebészet sem képes eltüntetni pl. a hajszálerek hiánya miatti sápadtságot vagy a pigmentet termelő melanociták hiánya miatti ajak-, szem- arc- és hajszínt. A kutatók szerint a szervezetben egyidejűleg több száz öregedésgátló folyamat megy végbe, ezért egyetlen szuperélelmiszer vagy gyógynövény sem képes egyedül mindegyikre hatni.

A könyv az alábbi élelmiszerek valamelyikét javasolja napi szinten a szirtuin-stimuláció érdekében: kékszőlőlé, fekete áfonya, vörös áfonya, gránátalmalé, kakaópor, meggypor, zöld tea, kurkuma, hagyma, különösen a lilehagyma, almalé, paradicsompüré, eper, fokhagyma. Ami érdekes, hogy az írónő lé, sűrítmény vagy por formájában javasolja bevinni ezeket a szervezetünkbe, nem friss gyümölcs vagy zöldség formájában. „E komplex növényi források nemcsak a hét mesterszirtuint aktiválják, hanem az eddig felfedezett több száz öregedésgátló mechanizmust is.”

Dillon három erőteljes hatású szirtuin-aktivátorra hívja fel a figyelmet: a rezveratrolra, a zöld teára és a fokhagymára.

A rezveratrol

Jó hír, hogy rezveratrol tartalma miatt a vörösbor kiváló, a Pinot Noir,és a Cabernet Sauvignon különösképpen, de nem szabad nagyobb mennyiségben fogyasztani napi 1-2 pohárnál, mert a benne levő alkohol éppen ellenkező hatású, öregedés-gyorsító. Hasonlóan kiváló hatású a fekete áfonya, a földimogyoró a piros, papírvékony héjával együtt, és a rebarbara. A rezveratrol hatását a tudósok olyan erőteljesnek ítélik meg, hogy ha a leghatékonyabb szert megtalálják, az átlagos emberi élethossz 150 évre is kitolódhat! Fontos megjegyezni, hogy jótékony zsírokban gazdag étrend mellett jelentős öregedésgátló előnyökkel számolhatunk.

A zöld tea

A zöld tea egyik összetevője bizonyítottan hosszabbítja a károsodott szívsejtekben a telomérákat, vagyis az emberi sejt öregedését befolyásoló alapvető alkotórészeket. Ez az összetevő az EGCG, az UVB és az UVA sugarak káros hatásaitól is védi a bőrt, és eltávolítja a zsírt a zsírsejtekből, támogatja a szív optimális működését, felerősíti az agyműködést, kisimítja a bőrt, megelőzi a csontritkulást, véd a rák ellen. Emellett támogatja a sejtek fiatalodását, megelőzi a haj elvékonyodását, és a nem kívánt arcszőrzet megjelenését.

A fokhagyma

A fokhagyma, a zöldségek királya. Szívtámogató, energiatermelő, bőrvédő, és az élettartamot meghosszabbító hatással rendelkezik, és nem utolsó sorban erősíti az immunrendszert.

Említésre érdemes még a ginzeng, melyből 6 kapszula gyógynövénypor naponta csodákat művel. Az élesztő maszk – élesztő elmorzsolása meleg vízben – hatásos a bőrfiatalításban. A bőr kiszáradásának elkerülése érdekében érdemes kókuszolajjal vagy vörös pálmaolajjal ápolni a bőrt.

Legközelebb a kollagén- és elasztin-szintünket emeljük továbbra is természetes módon.

Ha nem is fiatalodunk vissza kisbabává, fiatalodni biztosan fogunk. Ezt a vicces képet emlékeztetőnek szánom a változtatások megkezdéséhez:


fiatalodás, anti-aging, bőrmegújítás természetes módszerekkel


DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu