Kikapcsolódás

Néhány felhőtlen nap a dolce vita oázisban

2021-07-09 15:13:18

Ahhoz, hogy a pihenés örömét élvezhessük, el kell fáradni.

Csank János

 

Azt hiszem kellően elfárasztott bennünket az elmúlt év, megérdemeljük a nívós kikapcsolódást. Ilyen lehetőség adódik a sárvári Spirit Hotelben. Már a neve is a békét és a nyugalmat sugározza, hiszen a spirit elsősorban lelket jelent. Az angyalt imitáló logó azt sugallja: itt megtalálod önmagad legjobb változatát, kikapcsolódsz és feltöltődsz. És nem is akárhogyan!

Már többször jártam itt 14 éves fennállása alatt, és bárhogy igyekeztem, nem találtam semmi kivánnivalót.

A dolce vita színhelye

Eleve a környezet is inspiráló: a kisvárostól távol, kis tavakkal, szép erdős sétánnyal és futópályával övezett környezetben magaslik a különlegesen megépített hotel. Kevés ilyen igényesen megvalósított épületben gyönyörködhetünk: csodálatra méltó a belépésünkkor szemünkbe ötlő, megvilágított, hatalmas ametiszt recepciós pult. A hall közepén egy kis szökőkút helyezkedik el, körülötte kényelmes bőrfotelekben pihenhetünk-beszélgethetünk.

A kikapcsolódást szolgáló terek kényelmes ülőalkalmatosságokkal hívogatnak egy kis semmittevésre vagy éppen a kiváló zongorista hallgatására koktélozás közben.

A hallhoz kapcsolódó bárrészben délután kávézgathatunk és sütizhetünk – happy hourként. Este az egy szinttel lejjebb levő, a 30-as évek New Yorkjának hangulatát idéző Luna bárban a felnőtteké a terep: billiárd és  bowling tudásunkat csillogtathatjuk meg, vagy szurkolhatunk a nagy TV-én a futball EB-n kedvenc csapatunknak, és figyelhetjük nemsokára az olimpiai közvetítéseket. Természetesen a zene-tánc- iszogatás sem maradhat ki a repertoárból.

Az étterem igazán elegáns, és ami fontos: kínos feszélyezettség nélkül falatozhatunk a keményített hófehér abrosz és szalvéta és a kifogástalan kiszolgálás mellett. A terülj-terülj asztalokon tényleg minden van, amit szem-száj kíván, sokszínű és szinte kifogyhatatlan a választék. A büféreggeliként elfogyasztható füstölt lazac pezsgővel, az igen! Mindenki találhat magának való finomságot, akármelyik étrendet is tartja éppen követendőnek. Egy kellemes, ugyancsak pompás választékú büféreggeli a téli kertben – fák és bokrok társaságában – egyenesen mennyei.

A szobák kényelmesek, jól felszereltek, igaz lakosztályok. Van romantikus, kör alakú ággyal ellátott luxusszoba is, különleges, sejtelmes fürdőszoba-megoldással és a tóra nyíló hatalmas erkéllyel.

Wellness és egészségmegőrzés

A wellness hotelekben legfeljebb néhány élménymedence található, itt egész fürdőkomplexum szolgálja a vendégek újjászületését. Az 1056 méter mélyről feltörő 46 fokos „Spirit gyógyvíz” mellett a föld mélyebb rétegeiből nyert sós gyógyvíz is regeneráló hatású.

Vigyázat! Egyedülálló!

Ami egyedülálló Magyarországon az a „Health Renaissaince” egyensúlyteremtő egészségprogram, személyre szabva, melyet állapotfelmérés előz meg. Varázslatos az a falon elhelyezett, megvilágított hatalmas tabló, mely a MySpirit Egészségprogramot mutatja be. Olyan medical wellness programmal találkozhatunk, mely az alábbi területeken segíti a gyógyulást és a jó közérzetet:

  • Egészséges vázrendszer és izomzat,
  • Könnyű légzés,
  • Ideális anyagcsere,
  • Megfelelő keringési rendszer,
  • Optimális idegrendszeri működés,
  • Vitalizálás és méregtelenítés,
  • Szép és egészséges bőr.

Több mint 80, a legmodernebb orvosi készülékekkel felszerelt kezelőhelyiségekben, nagyon jól képzett munkatársak garantálják a személyre szabott kezelések eredményességét.

Wellness élmények

A 10.000 nm (!) alapterületű Oázis wellness és fürdőrészleg 22 (!) medencével és pezsgőfürdővel varázsolja el az ide látogatókat. Igazi élmény részt venni pl.az acqua fitness órákon élvezve a víz simogatását és a gyönyörű környezetet baldachinos pihenőágyakkal és óriási, virágzó leánderekkel szegélyezve.

A szauna-világban a gőzfürdő, a finn és az infraszauna mellett aromakabin, bioszauna, jégkamra, rózsa szauna, lakónium (30C fokos szauna), stollenszauna ( a környék szikláiból kialakítva, 70-80 fokos hőmérséklettel).

Wellness rituálék

Ha a felsoroltak még nem lennének elegendőek, speciális wellness rituálék is kényeztetik a relaxálásra várókat. A hamam (tötök) fürdőzés 4, egyre melegebb medencében eltöltött fürdőzéssel indul. A szerájon, mely egy meleg márványpad, speciális hamam kesztyűvel történő bőrradírozás után olíva szappanos lemosás következik, majd 20 perc gőzfürdő, és a test visszaolajozása. A legvégén relaxálhatunk finom teázással kiegészítve.

A Razul – Bali paradise óegyiptomi gyógyiszapos pakolás gőzhelyiségben felvíve, rózsaolajjal vagy levendulaolajjal – igazi újjászületés!

Természetesen az ayurveda különféle, csodálatos masszázsai méregtelenítenek és harmonizálnak. Az Ayurveda Shirodara – fantasztikus gyöngyszeme az ayurveda kezeléseknek: a központi idegrendszert erősíti. Gyógynövényolajjal dúsított szezámolajat csurgatnak a vendég homlokára. Elűzi a kimerültséget, segít a fejfájás és a migrén enyhítésében.

A thai masszázsokról is érdemest említést tenni – a thai masszőrök a bangkoki „Wat Po” masszázsiskola teljes test- és talpmasszázs-diplomájával rendelkeznek.

A Thalasso terápiát a tengeri anyagok, az algák és az iszap kezelések kedvelőinek ajánlják a bretagne-i Thalion cég kiemelkedő minőségű termékeivel: lehet pl. a fáradt lábakat felfrissíteni, fogyasztó-feszesítő mélyterápiás kezelést igénybe venni, méregteleníteni, narancsbőrünket csökkenteni, valamit a tengeri kálciumos vagy magnéziumos pakolásokkal fiatalságunkat visszavarázsolni.

Arcbőrünk akár 10 évvel való megfiatalításában tevékenyen részt vesznek a Thalion, a Kleanthouse, a Binella számos, forradalmian új kezelései. Az érettebb bőr rugalmasságának megőrzését célozza a sok elektrokozmetikai eszköz használat is: a tű nélküli mezoterápia, a rádiófrekvencia, az ultrahang és a soft lézer.

A Kleanthouse megújulást hozó, dupla UH-s kezelését, speciális hatóanyag-kombinációval – minden hölgynek ajánlom, aki a sejtszintű bőrvitalitást kényeztető formában szereti. Isteni!

Aktívkodjunk!

A dolce far niente (édes semmittevés) életérzés mellett az aktív pihenésre is gondot fordíthatunk a Hotelben és környékén: az edzőtermi edzéseken kívül számos fittentartó program pl. jóga, gerinctorna, acqua fitness, nordic walking, kerékpározás űzhető.

Élményprogramok

A Szálloda újszerű programokkal is elvarázsolja vendégeit. Ott tartózkodásunk alatt többféle Limoncellot és Proseccot kóstolhattunk, volt filmvetítés is – az időjárás miatt sajnos nem a kertben – teljesen ingyenesen.

Még egy dolgot fontosnak tartok kiemelni: a személyzet szakszerűségét és kedvességét, valamint a patyolattisztaságot mindenütt.

Ezek után kinek ne lenne kedve néhány napot a Spiritben tölteni?

Egy igen hasonlatos életérzés:


 wellness, dolce vita, nyaralás


 

DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu