Aktuális Programok

Tűzvarázslat a cirkuszban

2019-01-19 15:01:51

Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!

Tennessee Williams

Nem csalás, nem ámítás: 2019. január 19. és március 10. között beköltöznek a Fővárosi Nagycirkuszba a tűzvarázslók, a „Főnix Tűzcirkusz” programban. A víz és a jég már tematikusan is szerepet kapott egy-egy műsorban, most a tűz-elem fűzi egybe a showt. A méltán világhírű magyar artisták fergeteges programmal idézik elénk – látványos fény- és hangeffektusok kíséretében, bámulatos díszletekkel és jelmezekben – a tűz legenda elemeit.

A műsor címében megjelenő főnix, a tűzmadár mítosza, mely az egyes kultúrákban megközelítőleg hasonlóan - a megújulást, az ősi erőt, az örökkévalóságot és a szenvedélyt szimbolizálja.

A produkciók történetét így foglalják össze:„Egy tűzvarázsló megteremti a világot, s mikor minden készen van, égető hiány kezdi gyötörni, majd földön s poklon át elindul megkeresni a boldogság tűzmadarát, hogy vele lángoló szerelemben eggyé forrva ő is újjászülessen.”

Fellépők

Világszerte ismert és díjazott magyar cirkuszművészeket láthatunk, úgy, mint a rendező Rippel-fivéreket, akik többszöri Guiness rekorderek, számos jelentős nemzetközi díjjal rendelkeznek, és a párizsi Moulin-Rouge állandó tiszteletbeli tagjai. Lélegzetelállító erőemelő számot adnak elő.

Simet László virtuóz kötéltáncos, aki a londoni olimpia záróünnepségén 40 méter magasban „sétált” a kötélen a Pink Floyd: Wish You Were Here lemezborítójának megidézésével. Ugyancsak parádés motoros számával írta be a nevét a világ legelismertebb artistái közzé a paraolimpia záróünnepségén végrehajtott motoros számával. A magyar közönség is megismerheti ezt a motoros produkciót, sőt halálkerék-számát is.

Szemfényvesztés nélkül mit sem ér az előadás: Nagy Molnár Dávid világbajnok 2. helyezett bűvész és illuzionista fontos szerepet tölt be a tűz misztériumának megjelenítésében.

Richter Kevin fiatal lovas akrobata, a Richter Flórián Cirkusz művésze honlapja szerint: 2018. januárjában Kevin "posta" száma nyitotta meg a Budapesti Cirkuszfesztivált: két lábbal két lovon áll, a porondra egyesével befutó lovak a két lába között futnak el, ő pedig elkapja a vezetőszárat. Guiness rekordként 20 lóval mutatja be a számot.” A lovas-szám mellett tevékkel és zebrákkal is élvezetes állatszámot mutat majd be.

Faludi Szilvia   és Jerabek Csenge görkorcsolya- és levegő-karikaszámmal varázsol el bennünket, az Anima Prizma tüzes eszközökkel merész bemutatókat tart, mert a műsor összeállításakor fontos szempont volt, hogy olyan mutatványokat és olyan tüzes elemeket vonultassunk fel, melyeket még nem látott a közönség. Maka Gyula lesz a Tűzvarázsló, a segédje Vass Szilárd és Gábor Anita testesíti meg a Tűzmadarat.” (Fővárosi Nagycirkusz honlapja)

Egyetlen nemzetközi fellépőként nagy érdeklődésre tarthat számot az argentin Diaz Brothers  műsorszáma is.

A fellépők között megismerhetjük az új generáció tehetségeit is, akik a Rippel Akadémia diákjai közül kerülnek ki. 6 éves kortól alapozó képzésben vesznek részt, majd erre épülhet 10 éves kortól a haladó képzés, és 16 éves kortól a masters képzés. A Tűzangyalok, légtornász-produkcióval ejtik ámulatba a közönséget.

Az előadás, melyből a sajtótájékoztatón rövid ízelítőt kaphattunk – betölti a Rippel fivérek azon hitvallását, hogy „a cirkusz nem szól másról, mint hogy minőségi szórakozást nyújtva elterelje az emberek figyelmét az aktuális problémáikról.”

A sajtó számára rendelkezésre bocsátott képekkel zárom soraimat:


 tűzcirkusz, cirkusz, artisták


 


artista, cirkusz, tűzcirkusz


 

DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu