Aktuális Programok

Programok az adventi várakozás idejére

2016-12-03 17:09:47

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

Márai Sándor

 

Kezdjük egy kis nosztalgiával ifjúságunk tanúitól…

MOMkult

2016.december 3.  19 óra: Elhallgatott zenekarok koncert

„Hat, egykor sikeres formáció ad közös koncertje.

Liversing, Bajtala trió, Atlas, Syrius, Kex Remake és a Taurus, Deák Bill Gyula, Balázs Fecó, Pataki László és Török Ádám, Homonnai Zsolt, Szakcsi Lakatos Béla és Kőszegi Imre, a beatkorszak egykori hősei, akik közül többen (rock)történelmet írtak, még egyszer, talán utoljára idézik fel a nagy idők nagy dalait.

Hat zenekar, hat stílus, hat életút.

Az Elhallgatott zenekarok projekt, valamint a hozzákapcsolódó, 2016. december 3-án megrendezendő koncert célja – Kisfaludy András szavaival élve – a rehabilitálás. Ami nem jöhetett létre a maga korában – lemezfelvétel, filmdokumentáció – közel ötven év elteltével megvalósul. A MOM Kulturális Központ színpadán fellépő hat zenekar, a Liversing, a Bajtala trió, az Atlas, a Syrius, a Kex Remake és a Taurus az eredeti, vagy a később ott játszó tagokkal, valamint tehetséges fiatal és kevésbé fiatal zenészekkel felidézi, egy estére visszacsempészi a beatkorszak hangulatát. A monstre koncerten felcsendülnek az elhallgatott zenekarok emblematikus számai, amelyekkel talán sikerül némi adósságot törleszteni – úgy az elhallgatott zenészek, mint egykori és mai közönségük felé.”

MOMkult

2016. december 10. 20:00-21:30

FOOL MOON | 15 ÉV

„A Fool Moon hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 15 évnyi sikertörténetet tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella – azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene – korábban nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, ugyanakkor magas szakmai színvonalú koncertre számíthatunk.”

Folytassuk klasszikus zenével…

Budapest Music Center

2016. december 10. 19:00

Bach sorozat: A fiú(k)

Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Többek között: J. Christoph Bach, Johann Sebastian Bach, J. Christian Bach és Philipp E. Bach műveiből.

Ne felejtkezzünk el az irodalomról sem:

MOMkult

2016. december 13. 19:00-20:00

Lyukasóra klub

„Mi az a Lyukasóra? Költőkből, színészekből, irodalmárokból álló összeszokott baráti társaság tagjai kalauzolják egymást és a nézőket a költészet izgalmas világába. Lazítunk, sztorizunk, játszunk és szabadon választott versekkel próbáljuk meg beugratni egymást. Vidám és bánatos anekdoták, no meg remek versek elevenednek meg a pódiumon. Játszótárs a közönség is, hiszen itt, aki mer (és tud), az nyer!...”

Jöjjön valami figyelemre méltó filmélmény is…

URÁNIA Nemzeti Filmszínház

2016. december 6. 16:00 és 2016. december 7. 11:00: Jutalomjáték magyar- angol vígjáték 2016

„Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik. A JutalomJáték egy derűs, szellemes, életigenlő alkotás, melyben Brian Cox, a legendás angol színész (A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója) ismét emlékezetes alakítást nyújt. Dorottyát a magyar-osztrák származású, tehetséges fiatal színésznő, Coco König alakítja, aki az ausztriai Akademientheater és Burgthearter, valamint a német Berliner Ensemble színpadát egyaránt meghódította már, de a párizsi Odeonban is fellépett, Luc Bondy Ivanov-rendezésében.”

És még egy igazi adventi program:

Várkert Bazár

2016.november 25-től január 06-ig

"Angyal zenéje, gyertyafény" Régi korok karácsonya kiállítás

„A Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállításával idézzük fel a régi korok karácsonyát. Megtudhatjuk mivel pótolták a 20. század elején a fenyőfát, ha nem volt; milyen lehetett a krepp-papírral bevont ág, a feldíszített muskátli, a mestergerendáról lógó boróka, a tövis- és léckarácsonyfa, vagy a lúdtollal bevont gyümölcsfaág. Megcsodálhatjuk a régi korok karácsonyfadíszeit, megismerhetjük az ünnep talán már feledésbe merült szimbolikáját.

Helyszín: Várkert Bazár, Déli paloták (Budapest, Ybl Miklós tér 5.)

Látogatható: keddtől vasárnapig, 10.00 és 18.00 óra között.”

Nem is zárhatnánk ezt az élményvadászt szívünknek kedvesebb muzsikával, mint Bach D moll toccata és fugájával Varnus Xavér orgonaművész előadásában:


 

 

DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu