Stresszoldás

Öngyógyítás agyhullámokkal és Teremtő Energiával

2019-05-30 15:57:56

„Ne higgy el semmit.

Mindegy, hol olvastad.

Mindegy, ki mondta.

Akkor sem, ha én mondtam.

Csak akkor, ha magad értelmével is erre jutottál”

Buddha

Ezt a megközelítést kell alkalmaznunk akkor, amikor Vianna Stibal: „ThetaHealing” c. könyvét olvassuk vagy kivételes energiagyógyászati módszerét tanfolyamon sajátítjuk el, hiszen könyve mottójául ő maga választotta ezt a Buddha idézetet.

Vianna Stibel, a módszer kifejlesztője csodákkal határosan épült fel darabokra hullott életéből, melyben először a csontrák, majd a higanyfertőzés miatti nyirokrák keserített meg. Hogy hogyan? A théta állapotban történő meditációval. A megértéshez azonban meg kell ismerkednünk az agyhullámokkal.

Az agyhullámok

Öt különböző frekvenciájú agyhullám létezik: a béta, mely az éber, aktív állapotban dominál, az alfa állapot, mely ellazult, meditatív, gondoljunk az Agykontrollra, melyben „lemegyünk alfába”. De a Reiki is alfa agyhullámokkal enyhíti a fájdalmakat. A théta – már mély ellazulást jelent, ez a hipnózis és az álom terepe. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzékeléseket, és ugyancsak ezek felelnek gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért és a viselkedésünkért. A delta – a mély alvás fázisában kap szerepet, a gamma pedig tanuláskor és az információ továbbításakor jelennek meg.

Az agyhullámok és a gyógyítás

Vianna Stibal erről az alábbiakat írja: „A tudósok felfedezték, hogy az egyes agyhullámok (különösen az alfa, a théta és a théta-gamma) a következőkre képesek:

  • stressz-oldás és a szorongás tartós és valódi csökkentése;
  • mély fizikai ellazulás és szellemi letisztultság elősegítése;
  • a szóbeli képességek és teljesítmény, valamint az IQ javítása;
  • a két agyfélteke összehangolása;
  • eleven és spontán mentális képalkotás és képzelet-gazdag, kreatív gondolkodás elősegítése;
  • fájdalomcsillapítás, eufórikus állapotok támogatása és az endorfin-felszabadulás serkentése.

A ThetaHealing kezelések

Kolozsi Mariann, oktató így foglalja össze a lényeget:

„Theta agyhullámban megnyílik a tudattalan és hozzáférünk azokhoz a negatív, gátló hitrendszerekhez, melyekhez egyébként nem tudunk. Meditációban megkeressük az adott probléma okát, gyökerét, és lényed minden szintjén (fizikai, érzelmi, mentális és szellemi) módosítjuk és töröljük azokat.

„A ThetaHealing® azokat a blokkokat, akadályokat semmisíti meg, amelyek meggátolnak egy jobb, minőségi Élet megélésében. A negatív, akadályozó hitrendszereket pozitív, támogató programokkal cseréljük fel. A változás azonnal megtörténik.”

A nyílt napon szerzett információk

Kolozsi Mariann-nál egy nyílt napon az alábbi információkat szereztem:

A konzultáció alatt először egy vezetett meditációval théta állapotba kerülsz, majd ráhangolódsz a kiinduló problémádra. A konzulens pedig kérdéseket tesz fel - pl. mi a legrosszabb abban, és az milyen érzés. Ezek a kérdések elvezetnek ahhoz a traumatikus élményhez, ahol a jelenlegi problémád kialakult, amikor elhittél valamit (nem vagyok elég jó, nem vagyok szerethető, senki sem szeret, az élet egy szenvedés stb...). A traumatikus emlékhez kapcsolódó negatív érzéseket és hitrendszereket cseréljük le a ThetaHealing technikával. Ahogy ez megtörténik, a kiinduló probléma intenzitása csökken, nagyon sok esetben meg is szűnik. Addig dolgozunk, amíg a kiinduló probléma semlegessé nem válik.

A ThetaHealing pozitív tapasztalatai – az interneten közzétett vélemények

Néhány véleményt közzéteszek, kíváncsivá téve olvasóimat, hogy személyesen is megtapasztalják ezt a módszert.

„Kiszélesítette a látásmódomat és egy valós énképpel ajándékozott meg. A napi életvitelem részévé vált, átsegítve valamennyi kisebb-nagyobb életszerű helyzeteken, problémákon. Megszületett bennem az elhatározás, hogy ezentúl bármilyen cselekedetem az életben erős hittel, tiszta szívvel, szeretettel és szenvedéllyel vezérelt legyen, azóta e szerint létezem nagy boldogságomra !

Csupa nagybetűs támaszt! Igen, mindig van mellettünk támasz, ha beengedjük az éltünkbe, teret adva az új lehetőségeknek.

Nem a théta változtat meg, de segítséget és erőt ad, hogy megtegyem a szükséges lépéseket, akkor is, ha valamilyen kellemetlen dologgal kell szembesülnöm. Minden nap thétázom, azóta sokkal tudatosabb, intuitívebb, magabiztosabb vagyok. Újra képes vagyok hinni abban, hogy az események úgy alakulnak, ahogy nekem a legjobb.

A rengeteg gátló hitrendszer és az általuk okozott érzések és helyzetek rögtön megoldhatóak és látom, hogy választhatom a jóllétet. És behozhatom a kényelmes életet és a bőséget minden területen az életembe.”

Egy videóval szeretném még jobban érzékelhetővé tenni, hogy mire képes a ThetaHealing: 

DrKónya JuditTisztelt Felhasználó!

Hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!A cikk kommentjei

Sixties.hu